Hírarchívum

2017.10.20. Reformáció 500      
Soli Deo Gloria címmel nyílt a Reformáció 500 éves történetét bemutató kiállítás a brüsszeli Balassi Intézetben. A Magyar Hullám Társaság és Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége által rendezett est vendége Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos főgondnoka, és Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, református lelkész voltak.
2017.03.28. A 48-as hősökre emlékeztünk      
Brüsszeli magyarok megemlékezése az 1848-as forradalomról.
2017.03.07. Dömötör Csaba: európának újratervezésre van szüksége      
Újratervezésre van szüksége Európának, mert az egyre szaporodó gazdasági jellegű problémák mellett identitásválsággal is meg kell küzdenie – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulója alkalmából tartott brüsszeli megemlékezésen.
2017.02.09. Európa jövője a kereszténység, a szeretet      
Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott - jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett kerekasztal-beszélgetésen.
2016.11.11. Teltház A Lovasíjász brüsszeli premierjén      
A Magyar Hullám Társaság szervezésében mutatták be A Lovasíjász című dokumentumfilmet Brüsszelben, a Balassi Intézetben.
2016.09.28. Juhász Roland: Életem legnagyobb élménye az EB-szereplés      
A Magyar Hullám Társaság rendezvényére hétfő este szokatlanul sok gyermek érkezett. A nagy érdeklődés, talán hihetetlenül hangzik, de egy sikeres magyar labdarúgónak, Juhász Rolandnak köszönhető, aki pályafutásáról, a franciaországi EB-ről, és a magyar futball helyzetéről beszélt a brüsszeli közönségnek. A kiváló hangulatú és tartalmas beszélgetést Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke vezette.
2016.06.29. Brexit: Az Egyesült Királyság kilépésével az EU egy mindkét végén nyitott folyosóvá válik      
„Igen” - felelte Nick Thorpe, Magyarországon élő angol újságíró, „Nem tudom” - hangzott Schöpflin György professzor, Angliában felnőtt európai parlamenti képviselőnk válasza arra kérdésre, hogy véleményük szerint egy év múlva az EU tagja lesz-e az Egyesült Királyság. A Magyar Hullám Társaság által szervezett brüsszeli beszélgetésen két autentikus, a brit társadalmat jól ismerő személyiség értékelte az egész Európát felforgató brit népszavazás eredményét, Fóris György újságíró vezetésével.
2016.05.26. A kvótarendszer a Közel-Keletről nézve egy meghívó Európába      
Napjaink népvándorlási folyamatainak mozgatórugóiról, valamint Európa biztonsági kihívásait elemezték magyarországi előadók a brüsszeli Balassi Intézetben a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében. A telt házas érdeklődés mellett megrendezett est vendégeként Maróth Miklós orientalista professzor, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Benkő Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára osztották meg gondolataikat a kulturális intézetben megjelent közönséggel.
2016.03.15. 48 hőseire emlékeztünk Brüsszelben      
A szabadságnak óriási ára van, küzdeni kell érte, aztán meg kell őrizni; a migráció miatt alapvetően íródhat át Európa történelme, ha nem őrizzük meg szabadságunkat és kultúránkat - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter Brüsszelben, az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója alkalmából tartott hétfői ünnepségen.
2016.03.15. Hálás vagyok Dan Brownnak      


  1    2    3    4    5  56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
56-os megemlékezés
2016. október 24.
Rákász Gergely koncertje
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez