Hírarchívum

2016.05.26. A kvótarendszer a Közel-Keletről nézve egy meghívó Európába      
Napjaink népvándorlási folyamatainak mozgatórugóiról, valamint Európa biztonsági kihívásait elemezték magyarországi előadók a brüsszeli Balassi Intézetben a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében. A telt házas érdeklődés mellett megrendezett est vendégeként Maróth Miklós orientalista professzor, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Benkő Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára osztották meg gondolataikat a kulturális intézetben megjelent közönséggel.
2016.03.15. 48 hőseire emlékeztünk Brüsszelben      
A szabadságnak óriási ára van, küzdeni kell érte, aztán meg kell őrizni; a migráció miatt alapvetően íródhat át Európa történelme, ha nem őrizzük meg szabadságunkat és kultúránkat - mondta Simicskó István honvédelmi miniszter Brüsszelben, az 1848-as forradalom kitörésének évfordulója alkalmából tartott hétfői ünnepségen.
2016.03.15. Hálás vagyok Dan Brownnak      

2015.10.22. 56-os megemlékezés Brüsszelben      
Brüsszelben is megemlékezett az 1956-os forradalomról és szabadságharcról hétfő este a Fidesz-KDNP. A pártszövetség európai parlamenti (EP-) küldöttsége és a Magyar Hullám közéleti és kulturális társaság rendezvényén Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke mondott beszédet.
2015.09.23. Ma a politikai üzenet árán feláldozzák a darabot      
Egymást váltották a debreceni Csokonai Nemzeti Színház élén, mindketten hisznek abban, hogy aktuálpolitikai él nélkül is eljut a nézőhöz az üzenet, s mindkettejüket egy cél vezérel: örömet szerezni - kollégáknak, nézőknek egyaránt. Egyikük harcos típus, vállalja a "kulturkampf"-ot, másikuk még tanulja az igazgatói lelkületet. A hétfői Magyar Hullám-esten Vidnyánszky Attilával a Nemzeti, és Ráckevei Annával, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatójával beszélgettünk.
2015.06.17. Hálás vagyok Dan Bownnak      
Tusor Péter történész, egyetemi docens, az MTA-PPKE ’Lendület’ Egyháztörténeti Kutatócsoportjának (http://institutumfraknoi.hu) vezetője szerint a Vatikáni Titkos Levéltár a magyar történelem szempontjából is páratlanul értékes és fontos forrásanyagokat őriz, amelynek feltárása és rendszerezése még évtizedekig munkát ad a kutatóknak.
2015.04.17. Németh Zsolt: Közép-Európának közös nevezőre kell jutnia Ukrajna kérdésében      
Közép-Európának közös nevezőre kell jutnia Ukrajna kérdésében, ami viszont korántsem jelenti azt, hogy a térség minden országának ugyanazt kell gondolnia az ukrán válságról vagy a Moszkvával fenntartott kapcsolatokról - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Brüsszelben szerda este, a Magyar Házban tartott kerekasztal-beszélgetésen.
2015.03.18. Megemlékezés Brüsszelben      
1848 márciusa, az országot előtérbe helyező, az egyéni érdekeket felülíró áldozatvállalás minden magyar ember zsinórmértékévé vált, összekovácsolt mindenkit - hangsúlyozta Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója hétfő este Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) magyar néppárti képviselőcsoportja és a Magyar Hullám nevű belgiumi közéleti, kulturális társaság által közösen szervezett ünnepségen, amelyen megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 167. évfordulójáról.
2015.02.04. Politikai pályájáról beszélt Navracsics Tibor Brüsszelben      
Politikai pályájának legjelentősebb állomásairól beszélt kedd este a brüsszeli Balassi Intézetben Navracsics Tibor uniós biztos a Magyar Hullám kulturális és közéleti társaság szervezésében.
2014.11.05. 56-os megemlékezés Brüsszelben      
A mai szabadságunk 1956-ból sarjad ki, az új alaptörvény nemzeti hitvallásában a forradalom és szabadságharc a jogszabályi hierarchia csúcsán áll - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter Brüsszelben, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság által szervezett megemlékezésen hétfő este.

  1    2    3    4    5    6  1848-as megemlékezés Brüsszelben
2020. március 16.
1848-as megemlékezés Brüsszelben 2020. március 16-án.
1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez