Hírarchívum

2015.04.17. Németh Zsolt: Közép-Európának közös nevezőre kell jutnia Ukrajna kérdésében      
Közép-Európának közös nevezőre kell jutnia Ukrajna kérdésében, ami viszont korántsem jelenti azt, hogy a térség minden országának ugyanazt kell gondolnia az ukrán válságról vagy a Moszkvával fenntartott kapcsolatokról - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Brüsszelben szerda este, a Magyar Házban tartott kerekasztal-beszélgetésen.
2015.03.18. Megemlékezés Brüsszelben      
1848 márciusa, az országot előtérbe helyező, az egyéni érdekeket felülíró áldozatvállalás minden magyar ember zsinórmértékévé vált, összekovácsolt mindenkit - hangsúlyozta Hammerstein Judit, a Balassi Intézet főigazgatója hétfő este Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) magyar néppárti képviselőcsoportja és a Magyar Hullám nevű belgiumi közéleti, kulturális társaság által közösen szervezett ünnepségen, amelyen megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 167. évfordulójáról.
2015.02.04. Politikai pályájáról beszélt Navracsics Tibor Brüsszelben      
Politikai pályájának legjelentősebb állomásairól beszélt kedd este a brüsszeli Balassi Intézetben Navracsics Tibor uniós biztos a Magyar Hullám kulturális és közéleti társaság szervezésében.
2014.11.05. 56-os megemlékezés Brüsszelben      
A mai szabadságunk 1956-ból sarjad ki, az új alaptörvény nemzeti hitvallásában a forradalom és szabadságharc a jogszabályi hierarchia csúcsán áll - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter Brüsszelben, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság által szervezett megemlékezésen hétfő este.
2014.05.05. Pannonhalma: bencés hagyományok a XXI. században      
2014. április 2-án a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság vendége volt Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi perjel.
2014.05.05. Március 15-re emlékeztek Brüsszleben      
Rúzsa Magdi koncertjével ünnepelte március 15-ét a Fidesz-KDNP brüsszeli küldöttsége és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság hétfő este, a megemlékezésen többek között Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője mondott beszédet.
2014.02.20. Velünk élő kádárizmus      
A kommunizmusról, mint a modernizáció egy bizonyos változatáról beszélt Schöpflin György a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság valamint a brüsszeli Balassi Intézet által közösen szervezett pódiumbeszélgetésen.
2014.02.20. Brüsszeli pódiumbeszélgetés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából      
A vita moderátora Ablonczy Balázs történész, a párizsi Balassi Intézet igazgatója, két résztvevője pedig Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, valamint Ötvös István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem legújabb kori történeti tanszékének vezetője volt.
2014.02.01. Dr. Marácz László nyelvészprofesszor teljes előadása hangfelvételen      
Dr. Marácz László, az Amszterdami Egyetem professzora, a Magyar Hullám Társaság meghívására tartott előadást a brüsszeli Magyar Házban 2014. január 22-én.
2014.01.23. Alternatív magyar őstörténet, avagy megdönthető-e a finnugor elmélet?      
A finnugor nyelvekkel közös mintegy 20-30 szóból lehetetlen levezetni a finnugor nyelvi és etnikai rokonságot - állítja Dr. Marácz László, az Amszterdami Egyetem professzora, aki a Magyar Hullám Társaság meghívásából tartott előadást a brüsszeli Magyar Házban.

  1    2    3    4    5  Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
56-os megemlékezés
2016. október 24.
Rákász Gergely koncertje
Varázsolj nekünk valami szépet
2016. szeptember 26.
A labdarúgó Európa-bajnokság egy játékos szemével
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez