Hírarchívum

2014.02.20. Velünk élő kádárizmus      
A kommunizmusról, mint a modernizáció egy bizonyos változatáról beszélt Schöpflin György a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság valamint a brüsszeli Balassi Intézet által közösen szervezett pódiumbeszélgetésen.
2014.02.20. Brüsszeli pódiumbeszélgetés a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából      
A vita moderátora Ablonczy Balázs történész, a párizsi Balassi Intézet igazgatója, két résztvevője pedig Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő, valamint Ötvös István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem legújabb kori történeti tanszékének vezetője volt.
2014.02.01. Dr. Marácz László nyelvészprofesszor teljes előadása hangfelvételen      
Dr. Marácz László, az Amszterdami Egyetem professzora, a Magyar Hullám Társaság meghívására tartott előadást a brüsszeli Magyar Házban 2014. január 22-én.
2014.01.23. Alternatív magyar őstörténet, avagy megdönthető-e a finnugor elmélet?      
A finnugor nyelvekkel közös mintegy 20-30 szóból lehetetlen levezetni a finnugor nyelvi és etnikai rokonságot - állítja Dr. Marácz László, az Amszterdami Egyetem professzora, aki a Magyar Hullám Társaság meghívásából tartott előadást a brüsszeli Magyar Házban.
2013.10.17. Ünnepi megemlékezés Brüsszelben az 1956-os magyar forradalomról      
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport, a Balassi Intézet, valamint a Magyar Hullám közéleti-kulturális társaság szervezésében a brüsszeli magyar közösség tegnap este emlékezett meg az 1956-os magyar forradalomról. Az eseményre a belga főváros szívében található Saint-Géry rendezvénycsarnokban került sor, amelyen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Gyürk András, a Magyar Néppárti Képviselőcsoport vezetője mondott ünnepi beszédet.
2013.06.27. Magyar sikertörténetek - avagy hogyan válhat Budapest Közép-Európa kreatív pólusává      
"Kreatív Magyarország" címmel rendezett kerekasztal beszélgetést a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szerdán este, a brüsszeli Balassi Intézetben, Borbás Barna vezetésével.
2013.06.06. Könyvbemutató Brüsszelben - A Fidesz és a magyar jobbközép újraértelmezése      
Oltay Edith A Fidesz és a magyar jobbközép újraértelmezése című, angol nyelvű könyvét (Fidesz and the Reinvention of the Hungarian Center-Right) mutatták be kedden az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, Schöpflin György néppárti EP-képviselő, valamint a brüsszeli Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében.
2012.12.05. Wallenbergre és Mindszentyre emlékeztek adventkor a brüsszeli magyarok      
Mindszenty József születésének 120., valamint Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulójáról emlékeztek meg kedd este a brüsszeli Magyar Házban tartott adventi rendezvényen, amelyet közösen szervezett a Magyar Hullám közéleti társaság, a brüsszeli magyar nagykövetség, illetve az Európai Parlament magyar néppárti delegációja.
2012.11.26. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulójára emlékeztek      
A megemlékezést az Európai Néppárt magyar képviselői és a Magyar Hullám közéleti és kulturális társaság szervezte a Brüsszel belvárosában található egykori vásárcsarnokban, a Halles Saint-Géry épületében, ahol a Csík zenekar is fellépett.
2012.09.20. Gombold újra      
Reboutonne-le! címmel kiállítást szervezett szeptember 20-tól a „Gombold újra! Divat a magyar 2.0” divatbemutatójának ruháiból a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, amely a belgiumi Design September fesztiválhoz kapcsolódva fiatal magyar divattervezők aktuális kollekcióit is bemutatta.

  1    2    3    4    5    6  1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez