Hírarchívum

2012.01.29. Úrilányok Erdélyben - képek      
Január 25-én a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében Ugron Zsolna, az Úrilányok Erdélyben című könyv szerzőjének felolvasóestjére és az azzal egybekötött beszélgetésre került sor.
2011.10.27. A Szabadság Napja – Megemlékezés 56-ról Brüsszelben      
Az Európai Parlament (EP) Magyar Néppárti Képviselőcsoportja, valamint a Magyar Hullám nevű brüsszeli közéleti és kulturális társaság nagyszabású ünnepségen emlékezett meg szerda este a belga fővárosban található Saint-Géry csarnokban az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulójáról. A megemlékező ünnepségen Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes és előadóművész adott koncertet, amelynek záró szakaszában a közönség vele együtt énekelte a Kossuth-nótát. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Gyürk András, a Fidesz-EP delegáció vezetője, valamint Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára.
2011.03.17. Március 15-e emlékére      
Meg kell erősíteni Európa ember- és polgárközpontú arculatát, így az unió versenyképessége sem a világhatalmi pozícióról, hanem az európai munkahelyekről szól - hangsúlyozta Németh Zsolt, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára a hétfő este Brüsszelben tartott 1848-as megemlékező ünnepségen.
2011.01.13. Zenés Adventi est      
A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság 2010. december 8-án tartotta adventi estjét a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben.
2010.11.25. '56-os megemlékezés      
Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 54. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartott október 26-án este az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában a magyar néppárti EP-delegáció
2010.06.03. Másképp      
A Magyar Hullám nyári szünet előtti utolsó rendezvényen a „Célpont"-ot látta vendégül.
2010.04.20. Erdélyi és felvidéki költészet Brüsszelben      
Kovács András Ferenc erdélyi Kossuth-díjas, és Csehy Zoltán felvidéki József Attila-díjas költő és műfordító vallott kérdezz-felelek formában ars poetica-ról, közös sorsról, magyarságtudatról, európai kötelékeinkről a Magyar Hullám Társaság által megtartott brüsszeli rendezvényen.
2010.02.25. Magyarország, 2010: az újrakezdés éve      
A Magyar Hullám meghívására a hazai újságírás két meghatározó személyisége látogatott Brüsszelbe, hogy a közelgő választásokról, a hazai közvéleményt leginkább foglalkoztató kérdésekről, és az újrakezdés esélyeiről beszélgessen a belgiumi magyar közösség tagjaival. A beszélgetést Hölvényi György vezette.
2009.12.09. Temesvártól Brüsszelig      
Tőkés László egyike volt azoknak, akik felálltak és szót emeltek azért, amiben valóban hittek, a szabadságért és a demokráciáért. Lech Walesához, Vytautas Landsbergishez, vagy Orbán Viktorhoz hasonlóan, nekünk van még egy hősünk, aki aktív résztvevője a mai közéletnek, és ezt meg kell tudják mindenütt Európában - hangsúlyozta Szájer József, a Magyar Hullám által, a Temesvári Felkelés 20. évfordulóján rendezett megemlékezésen, Brüsszelben.
2009.12.04. Bizalommal várakozunk      
Az adventi időszak kezdetén Vértesaljai László jezsuita lelkész és Cseke Péter színművész hozott lelki táplálékot a brüsszeli magyarok számára. Az előadásnak ezúttal a La Viale Europe kápolna adott otthont, amely különleges hangulatot kölcsönzött az emlékezetes előadásnak.

  1    2    3    4    5  Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
56-os megemlékezés
2016. október 24.
Rákász Gergely koncertje
Varázsolj nekünk valami szépet
2016. szeptember 26.
A labdarúgó Európa-bajnokság egy játékos szemével
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez