Hírarchívum

2010.04.20. Erdélyi és felvidéki költészet Brüsszelben      
Kovács András Ferenc erdélyi Kossuth-díjas, és Csehy Zoltán felvidéki József Attila-díjas költő és műfordító vallott kérdezz-felelek formában ars poetica-ról, közös sorsról, magyarságtudatról, európai kötelékeinkről a Magyar Hullám Társaság által megtartott brüsszeli rendezvényen.
2010.02.25. Magyarország, 2010: az újrakezdés éve      
A Magyar Hullám meghívására a hazai újságírás két meghatározó személyisége látogatott Brüsszelbe, hogy a közelgő választásokról, a hazai közvéleményt leginkább foglalkoztató kérdésekről, és az újrakezdés esélyeiről beszélgessen a belgiumi magyar közösség tagjaival. A beszélgetést Hölvényi György vezette.
2009.12.09. Temesvártól Brüsszelig      
Tőkés László egyike volt azoknak, akik felálltak és szót emeltek azért, amiben valóban hittek, a szabadságért és a demokráciáért. Lech Walesához, Vytautas Landsbergishez, vagy Orbán Viktorhoz hasonlóan, nekünk van még egy hősünk, aki aktív résztvevője a mai közéletnek, és ezt meg kell tudják mindenütt Európában - hangsúlyozta Szájer József, a Magyar Hullám által, a Temesvári Felkelés 20. évfordulóján rendezett megemlékezésen, Brüsszelben.
2009.12.04. Bizalommal várakozunk      
Az adventi időszak kezdetén Vértesaljai László jezsuita lelkész és Cseke Péter színművész hozott lelki táplálékot a brüsszeli magyarok számára. Az előadásnak ezúttal a La Viale Europe kápolna adott otthont, amely különleges hangulatot kölcsönzött az emlékezetes előadásnak.
2009.11.05. Száz évben egyszer nekünk is lehet egy ilyen napunk!      
1956. november 3-án az emberek boldogok voltak és azt érezték, hogy győztek, hogy sikerült legyőzni egy világbirodalmat. Száz évben egyszer nekünk is lehet egy ilyen napunk! - mondta megrendítő visszaemlékezésében Balás-Piri László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnöke Brüsszelben, a Magyar Hullám által rendezett megemlékezésén.
2009.09.30. Fergeteges évadnyitó      
Rendhagyó évadnyitónkat minden várakozást felülmúló érdeklődés kísérte, Hadházi László és Kovács András Péter előadására annyian érkeztek, hogy még a terembe vezető lépcsőn is szorongva álltak az emberek - amiért ezúton is elnézésüket kérjük.
2009.09.03. Tiltakoztunk!      
A Magyar Hullám Kulturális és Közéleti Társaság békés tüntetésre hívta a Brüsszelben élő magyarokat Szlovákia nagykövetsége elé szeptember elsején, a szlovák nyelvtörvény hatályba lépésének napján.
2009.02.10. Elindultunk      
Régóta vártunk rá, most végre megérkezett. Fogadják szeretettel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság honlapját.
2008.11.05. '56 visszatérés volt Európához      
Magyarország 1956-ban azokat az értékeket és eszményeket védte, amelyek alapján most egy szabad és remélhetőleg jobb életet biztosító világot akarunk építeni - hangsúlyozta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke kedden este Brüsszelben, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen.
2008.06.11. A Heti Válasz Brüsszelben      
A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság meghívására Brüsszelbe látogató Borókai Gábor, Bódis András és Dévényi István a magyar közéletről, a médiapiac sajátosságairól, és a magazin terveiről beszélt.

  1    2    3    4    5    6  1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez