Hírek

2009.12.09. Temesvártól Brüsszelig      
Tőkés László egyike volt azoknak, akik felálltak és szót emeltek azért, amiben valóban hittek, a szabadságért és a demokráciáért. Lech Walesához, Vytautas Landsbergishez, vagy Orbán Viktorhoz hasonlóan, nekünk van még egy hősünk, aki aktív résztvevője a mai közéletnek, és ezt meg kell tudják mindenütt Európában - hangsúlyozta Szájer József, a Magyar Hullám által, a Temesvári Felkelés 20. évfordulóján rendezett megemlékezésen, Brüsszelben.

A Magyar Néppárti Delegáció és a Magyar Hullám Társaság közös rendezvényen emlékezett meg a romániai demokratikus átalakulást elindító Temesvári Felkelés főszereplőjére, Tőkés László püspökre, aki 1989-ben nyíltan kritizálta a rettegett Ceausescu-rezsim politikáját.Tőkés László életútjáról, a temesvári eseményekről, a romániai magyar közösségért végzett küzdelemről, majd a Brüsszelbe vezető politikai karrierjéről Ókovács Szilveszter kérdezte az egykori királyhágó-melléki püspököt, aki 2007 óta az Európai Parlament képviselője. A beszélgetést Szvorák Katalin népdalénekes által előadott művek színesítették.A beszélgetés elején a húsz évvel ezelőtti megrendítő és embert próbáló napokat idézte fel Tőkés László. A diktatúra senkit és semmit nem kímélt, kegyetlen módszerekkel próbálták likvidálni a társadalomból azokat, akik bármely módon felemelték hangjukat, kiálltak az emberek mellett - emlékezett Tőkés László.Mára azonban más kihívások elé állította az élet őt. Mint európai parlamenti képviselő a keresztény Európáért, valamint a nemzeti kisebbségek jogaiért küzd. A húsz évvel ezelőtti megpróbáltatások azonban megtanították arra, hogy hittel minden sikerülhet.

  Vissza1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez