Rendezvények

2007.03.21. 50 éves a Római Szerződés      
Dr. Benita Ferrero - Waldner biztos asszony és Prof. Martonyi János tartottak előadást 2007. március 21-én a Római Szerződés 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi rendezvényen, amelyet a Konrad Adenauer Stiftunggal közösen szervezett a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság.

 

Közép-Európa veszítene a legtöbbet, ha második nekifutásra sem sikerülne megállapodni az EU alkotmányos szerződéséről – figyelmeztetett március 21-én Martonyi János a brüsszeli Magyar Hullám Közéleti Társaság és a Konrad Adenauer Alapítvány által a Római Szerződés aláírásának 50-ik évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. A korábbi magyar külügyminiszter történelmi tragédiának tartaná, ha az európai integrációs folyamat éppen akkor akadna el, amikor Közép-Európa új tagállamai végre beléptek az Európai Unióba és élvezhetnék a tagság összes előnyét. A politikus úgy vélte, hogy ha a jelenlegi válsághelyzet tovább húzódik, akkor az EU-n belül elindulhat egy differenciálódási folyamat, aminek eredményeként megkezdődhet a 27 tagállam szétforgácsolódása. „Ez nem egyszerű feltevés, már erre vonatkozó elképzelések, javaslatok is léteznek” – mutatott rá Martonyi, aki szerint aligha lenne kétséges, hogy egy kemény magban nem kapnának helyet az új tagállamok.

Martonyi szerint – aki egyedüli magyarként tagja az alkotmányos válságból való kilábalásról egy javaslat kidolgozásával megbízott Amato-csoportnak – az alkotmányos szerződés feltámasztására irányuló erőfeszítések során legalább három tényezővel kell számolni. Ezek: az EU jövőjéről alkotott eltérő felfogások, amelyek mindig is léteztek az Európai Unióban, az aktuális politikai helyzet minden egyes tagállamban és az áttöréshez szükséges jogi-technikai megoldások megtalálása.

 

 

 

 

                                    

 

A szervező csapat:

    

És a sajtó:  Vissza1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez