Rendezvények

2008.04.01. Emberi hang      
Kovács Ákos előadóművész eddigi pályájáról, jövőbeli terveiről, a közönséggel való különleges kapcsolatáról, Krúdyról és a borokról beszélt a brüsszeli magyar közönség előtt.

A Magyar Hullám közéleti és kulturális társaság meghívására Brüsszelbe látogató Ákos őszinte és közvetlen hangvételű beszélgetés során szólt húszéves zenei múltjáról, amelynek egyes darabjait Balásy Szabolcs zongorakíséretével mutatta be a többségében fiatalokból álló közönségnek.

Mint mondta, a Bonanza Banzai-jal megalapozott országos ismertség, az aranylemezek és elismerések indíttatást adtak a szóló karrierhez, a megújuláshoz. "A népszerűség kötelességekkel is jár, gyakran 12 órán át dedikálom a lemezeimet, de ezek nem kellemetlen kötelességek, ezért köszönet jár a közönségnek. Ha egy hozzám hasonló korú ember négy vagy hat órán keresztül áll sorba az aláírásomért, azért mindenek előtt elismerés és köszönet jár."

A beszélgetést vezető Udvarhelyi Tibor próbára tette Ákos borszakmai ismereteit is, amikor két lefedett cimkéjű vörösbort kóstoltatott meg vele. Elárulhatjuk, hogy Ákos nem maradt szégyenben, mindkét esetben kitalálta a borvidéket, sőt, az egyiknek a márkáját is. Ez nem is olyan meglepő annak ismeretében, hogy Ákos két és fél éve az egyik legismertebb magyar borásszal közösen nyitott "borpatikát" Budapesten.

Ákos hosszasan beszélt a költészet napján, április 11-én megjelenő Krúdy-hangoskönyvről, amelyben kedvenc szerzője legsikerültebb műveiből olvas fel. "Nem akarok előírni senkinek semmit, csupán a tőlem megszokott lelkesedéssel át akarom adni ennek a zseniális alkotónak a gondolatait."


Jövőbeli terveiről szólva annyit elárult, hogy egy egészen újszerű produkcióval kívánja megünnepelni a szakmában eltöltött 20 évét, ennek bemutatójára ősszel kerül sor.  Vissza1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez