Rendezvények

2008.09.16. 1 este, 2 olimpikon, 5 aranyérem      
Schmitt Pál meghívására Brüsszelbe látogatott Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki a Magyar Hullám társaság kedd esti rendezvényén tartott élménybeszámolót a pekingi olimpiáról.

Schmitt Pál volt a házigazdája a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság keddi rendezvényének, amelynek vendége a többszörös olimpiai és világbajnok kajakozó, Kammerer Zoltán volt, és amelynek ez alkalommal Baden-Württemberg tartomány brüsszeli képviselete adott otthont. A jó hangulatú, szellemes beszélgetésen szóba került a kajakos bajnok eddigi életútja, pekingi szereplésének értékelése, Kolonics György eltávozásának lelki terhei, valamint a versenyző jövőbeli tervei.

Kammerer Zoltán könnyed és közvetlen stílusban válaszolt Schmitt Pál, illetve a közönség olyan kínosnak vagy érzékenynek vélhető kérdéseire is, mint a doppingolás vagy a Fábiánné Rozsnyói Katalintól távozott női kajakozók Szegedre történő átigazolása. Kammerer elmondta, személy szerint érzékenyen érintette az új edzőtársak megérkezése, mert az edző figyelme megoszlott a lányok és a fiúk között. "Ezt nem mentségként mondom saját pekingi szereplésemet illetően, de tény, hogy Kovács Katiék érkezése három hónappal az olimpia előtt megbontotta az addigi rendet, és az edzőm nem tudott teljes mértékben ránk koncentrálni."

Válogatott kenus társa, Kolonics György tragikus és hirtelen halála szintén megviselte a versenyzőt, és mint mondta, ő maga is tervez egy alapos orvosi vizsgálatot idén őszre. "Nem mertem az olimpia előtt orvoshoz menni, kínos lett volna, ha néhány nappal a kiutazásom előtt találnak valami rendellenességet" - mondta mosolyogva, de bevallása szerint ezek a félelmek és aggodalmak a verseny helyszínen feloldódtak benne.
 

Pekingi negyedik és ötödik helyét csalódásként élte meg, hiszen felkészülésük és korábbi eredményeik alapján bízván számíthattak a dobogóra, akár az aranyéremre is. Az 1000 méteres számban, mint mondta, a mellettük versenyző német és dán egység szándékosan lemaradt, és a hajójuk által keltett hullámot meglovagolva utazott 750 méterig, ahol hatalmas hajrát indítottak. Ekkor ők is megpróbálták újraindítani a hajót, azonban erejükből többre már nem futotta.

Schmitt Pál kérdésére, hogy valaha megfordult-e a fejében a doppingolás, Kammerer azt válaszolta, hogy a 2000-es olimpiára való felkészülés közben arra gondolt, hogy ha azzal az elképesztően sok elvégzett munkával, amelyet ő belefektetett a kajakozásba nem lehet eredményt elérni, akkor csak doppinggal lehet. Mivel azonban Sydneyben sikerült két aranyérmet is nyernie, továbbra is csak az elvégzett munkában és a személyes elszántságban hisz.


A jövőjét firtató kérdésre az idén 30 éves kajakozó azt mondta, következő célja a londoni olimpiai szereplés kiharcolása 2012-ben, de a következő évben kevesebb edzést tervez, és több figyelmet kíván fordítani tanulmányai folytatására.

A közönségtalálkozón nagy sikert aratott, hogy az előadók olimpiai mozgalommal kapcsolatos kérdéseket tettek fel, és a helyes választ adók ötkarikás jutalmakban részesültek.  Vissza1848-as megemlékezés Brüsszelben
2019. március 18.
A Magyar Néppárti Képviselőcsoport és a Magyar Hullám Társaság közös `48-as megemlékezése
56-os megemlékezés
2018. november 5.
56-os megemlékezés Brüsszelben
Emlékezés a márciusi ifjakra
2017. március 6.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés
e-mail:   
    jelentkezés
Amennyiben szeretne hírt kapni rendezvényeinkről, iratkozzon fel a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság levelezőlistájára!
  Adatvédelmi elveink
Copyright © 2009 Magyar Hullám, Brüsszel    |   Minden jog fenntartva!   |   Hozzáadás a kedvencekhez